Terry Groenen (23) uit RTL-programma Curvy Supermodel: Ik ben te dun en te dik

“Ik wil iets moois opzetten voor meiden met maat 38 en 40, die er net als ik precies tussenvallen en zich in de modewereld genegeerd voelen”

Artikel afkomstig van Glamour
Tekst Babette Grunder 

 

De 23-jarige Terry Groenen zat in de race van RTL-programma Curvy Supermodel, maar haalde de laatste tien niet. Vorige week was te zien dat de jury positief was over de blondine uit Groenekan, maar haar maatje 38 was niet ‘curvy genoeg’. Glamour spreekt Terry over de afwijzing.

Had je verwacht dat je maatje 38 een issue had kunnen worden?
“Ik moet zeggen dat ik vanaf de dag dat de inschrijving open stond, getwijfeld heb. Ik heb zelfs op internet opgezocht wat curvy is, omdat ik het niet wist. Ook de adviezen uit mijn omgeving waren uiteenlopend. De een vond het programma ‘op mijn lijf’ geschreven, de ander dacht dat het programma niet bij me zou passen omdat ik maat 38 heb.

Uiteindelijk besloot ik me toch in te schrijven en belandde ik bij de laatste twintig. Yes, eindelijk een podium, dacht ik. Mijn heupen zijn 10 centimeter te breed voor ‘normaal’ modellenwerk, dus ik zag dit als de perfecte kans. Uiteindelijk bleek ik te dun, dat was best verwarrend voor me. Al zag ik tijdens de casting ook wel dat ik de dunste was.”

Kreeg je reacties van de andere meiden op je lijf?
“Op de dag van de casting, kreeg ik van de meiden veel complimenten over mijn buik. Jullie zijn ook prachtig, dacht ik toen. Maar ik was me er wel bewust van dat ik er anders uitzag dan de meiden. Er was dus al best wel wat ophef over mijn lichaam.”

Heb je reacties gehad na de uitzending van vorige week?
“Ik plaatste na de uitzending mijn Curvy Supermodel foto. Daar heb ik 132 reacties op gehad. Daarnaast kreeg ik best veel positieve inboxberichten. Vrouwen herkennen zich in mij. Ik kreeg berichten als ‘ik heb dezelfde maat als jij, maar ik pas er ook niet tussen.”

Was je erg teleurgesteld?
“Eerst vond ik het erg jammer en was ik negatief. Ik ben te dun en te dik, dacht ik. Maar alle positieve reacties waren uiteindelijk een eye-opener. Er zijn zoveel mooie vrouwen met dezelfde maat als ik, maar we worden op dit moment genegeerd. Ik vraag me af waarom dat nog steeds is in deze maatschappij, waarom is niet alles oké?”

Heb je plannen om dit te veranderen?
“Ik wil iets moois opzetten voor meiden met maat 38 en 40, die er net als ik precies tussenvallen en zich in de modewereld genegeerd voelen. Toen ik er in de eerste aflevering uit moest, plaatste ik een foto met de hashtag inbetweens. Die wil ik doorzetten zodat we uiteindelijk opgemerkt worden door modellenbureaus en merken. Ik wil een inspiratiebron zijn voor vrouwen die er precies tussenvallen. Net zoals Danielle van Grondelle dat is voor curvy modellen.

Denk je dat het gaat lukken?
“Dat geloof ik zeker, waarom niet? In deze wereld kan alles en is niks gek. Nu is het nog super dun of curvy, maar daartussen zit niks. Ik ben ervan overtuigd dat het ons gaat lukken!”

Get in touch

Ook geïnteresseerd om met Inbetween Modellen te werken? Neem gerust contact op!

10 + 5 =