Modellen net niet of juist wel volgens terry groenen

Terry groenen zat in de race van rtl-programma ‘curvy supermodel’, maar haalde het helaas niet. Haar maatje 38 was zowel te groot als te klein. Na deze ervaring besloot ze iets te willen doen voor modellen met maat 38 en 40: Zo werd inbetween models geboren.

Artikel afkomstig van Talkies magazine
Tekst Femke Heijdenrijk

 

TIJDENS JE DEELNAME AAN ‘CURVY SUPERMODEL’ WERD JE VERTELD DAT JE TE DUN WAS. HAD JE OOIT VERWACHT DAT JE MAATJE 38 EEN ‘ISSUE’ ZOU KUNNEN ZIJN?
‘Nee helemaal niet! Ik begreep eigenlijk ook niet waarom ik toen telkens werd afgewezen. En na mijn afwijzing bij Curvy Supermodel snapte ik er al helemaal niks meer van. Te dik, te dun!? Wat willen ze nou?’

WAT WAS VOOR JOU DE REDEN OM INBETWEEN MODELS OP TE RICHTEN?
‘Ik kreeg zoveel berichten van meiden die zich in mij herkenden dat ik besloot hier iets mee te doen. Laat ik de modewereld gewoon een beetje leuker maken, en meiden die potentie hebben om model te worden het podium geven dat ze verdienen.’

WERKT HET? MERK JE EEN VERANDERENDE KIJK OP MODELLEN EN HUN MATEN?
‘Het gaat steeds beter! De meeste opdrachtgevers en klanten reageren ook enthousiast met: “he he, eindelijk” en sommigen kijken nog een beetje de kat uit de boom. Het is een veranderingsproces wat blijkbaar tijd nodig heeft.’

WAT ZOU JE GRAAG NOG VERANDERD ZIEN?
‘Ik zou het fijn vinden als bedrijven deze verandering in de modellenwereld omarmen. Ik ben er geen voorstander van dat een model moet veranderen voor haar carrière, iedereen mag zijn zoals die is.’

WAT IS VOOR JOU HET SCHOONHEIDSIDEAAL?
‘Ik heb geen schoonheidsideaal maar ik hou er wel van als een vrouw zich weet te presenteren, stevig in haar schoenen staat, haar doelen nastreeft en niet in het negatieve blijft hangen. Het klinkt flauw, maar voor mij zit echte schoonheid van binnen. In mijn zoektocht naar modellen vind ik het belangrijk dat een model mij op de een of andere manier weet te raken.’

WIE IS VOLGENS JOU DE MOOISTE VROUW OP AARDE?
‘Iedere vrouw die staat voor haar idealen en gelooft in zichzelf.’

WELK MOMENT IN JE CARRIÈRE HEEFT JE HET MEEST TROTS GEMAAKT?
‘Dat ik na Curvy Supermodel mijn negatieve ervaring heb weten om te zetten in iets positiefs en daarmee vele anderen heb geïnspireerd en daarmee het modellenbureau van de toekomst heb opgericht.’

WAT ZOU JE GRAAG WILLEN BEREIKEN MET INBETWEEN MODELS? WAT IS JE DOEL EN WAT ZIJN DE TOEKOMSTPLANNEN?
‘Ik wil Inbetween Models nationaal en internationaal fors op de kaart zetten. Binnen vijf jaar wil ik een toonaangevend modellenbureau zijn waar ondanks de enorme groei die we voor ogen hebben persoonlijke aandacht centraal blijft staan. Het lijkt me supertof om een “inbetween” model op grote billboards terug te zien en mijn ultieme wens is om een documentaire te maken over de start en de ontwikkeling van mijn bedrijf. Daarmee wil ik graag een kijkje geven in hoe de modellenwereld ook kan zijn en hoe veelzijdig onze modellen ingezet worden. Maar ik hoop vooral dat het een inspiratiebron zal vormen voor velen.’

Get in touch

Ook geïnteresseerd om met Inbetween Modellen te werken? Neem gerust contact op!

1 + 2 =